یکی از مهم ترین چالش های پیش روی والدین و دانش آموزان، انتخاب مدرسه مناسب برای تحصیل است. با نقش محوری کنکور در زندگی تحصیلی، والدین آرزو دارند فرزندان خود را در بهترین مدارس کشور ثبت نام کنند تا موفقیت آنها را در ورود به دانشگاه تضمین کنند.
از جمله این مدارس، می توان به مدارس تیزهوشان و فرزانگان اشاره کرد که به دلیل برخورداری از امکانات استثنایی آموزشی و رفاهی، در بین دانش آموزان و والدین آنها محبوبیت پیدا کرده است.
این مدارس، که برای پرورش و توسعه توانایی های دانش آموزان با استعداد طراحی شده اند، نقش مهمی در ورود دانش آموزان به دانشگاه های برتر ایران و جهان ایفا می کنند.
امروز در وب سایت عطی تی وی، به بررسی فرق مدارس تیزهوشان با فرزانگان می پردازیم و به دانش آموزان و والدین کمک می کنیم تا مدرسه ای که مناسب آن هاست را انتخاب کنند. با ما همراه باشید!
تاریخچه مدارس تیزهوشان
سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان که با نام سمپاد نیز شناخته می شود، در سال 1355 توسط دکتر ایرج برومند و با همکاری کارشناسان آموزشی آمریکایی تأسیس شد.
مدارس تیزهوشان در ابتدا شامل دو مرکز پسرانه و دخترانه به نامهای علامه حلی و فرزانگان بود. در کنار این مراکز، دفتری برای کودکان استثنایی نیز فعال بود.
در سال 1366، مدارس تیزهوشان به طور رسمی در وزارت آموزش و پرورش گنجانده شد. طی 21 سال آینده، سازمان سمپاد توانست فهرست مدارس تیزهوشان خود را در استان های مختلف کشور گسترش دهد.
مدارس تیزهوشان
مدارس تیزهوشان در ایران، مخصوص دانشآموزانی است که در آزمون های ویژه ای برای تشخیص توانایی های برجسته شان قبول شده اند. این مدارس با هدف شناسایی، پرورش و هدایت استعدادهای درخشان در حوزه های مختلف علمی و فرهنگی تأسیس شده اند. برنامه درسی در این مدارس به گونه ای طراحی شده است که به دانش آموزان اجازه می دهد تا پتانسیل های خود را در یک محیط آموزشی پویا و چالش برانگیز به حداکثر برسانند.
مدارس فرزانگان، در واقع زیر مجموعه ای از مدارس تیزهوشان هستند که مخصوص دختران می باشند. در ادامه شما را با مدارس فرزانگان آشنا خواهیم کرد.
مدارس فرزانگان
مدارس فرزانگان یکی از معتبرترین و شناخته شده ترین موسسات آموزشی دخترانه در مقطع متوسطه هستند و هر ساله فارغ التحصیلان زیادی از مدارس فرزانگان به دانشگاه های برجسته ایران راه می یابند.
نخستین مدرسه فرزانگان در سال ۱۳۵۴ افتتاح شد و تا سال ۱۳۶۶، تنها مدرسه دخترانه تیزهوشان در تهران بود. امروزه، این مدارس در ۱۰ شعبه فعالیت دارند و دانشآموزان بسیاری را جذب می کنند.
این مدارس با هدف ارتقاء سطح دانش و مهارت های دانش آموزان دختر و همچنین آماده سازی آن ها برای ورود به دانشگاه های برتر طراحی شده اند. برنامه های درسی در این مدارس با تأکید بر تقویت توانایی های علمی، خلاقیت و تفکر انتقادی دانش آموزان طراحی شده اند.
مدارس فرزانگان از امکانات آموزشی و رفاهی خوبی مثل کارگاه های علمی-هنری و برگزاری مسابقات رباتیک برخوردار اند که محیطی مناسب برای تحصیل دانش آموزان برتر می باشد.
شهریه مدارس تیزهوشان
در مدارس تیزهوشان، شهریه ای که از سوی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان تعیین می شود باید پرداخت گردد. این شهریه در هر استان یا منطقه بسته به شرایط اقتصادی مردم آن منطقه و امکانات آموزشی و رفاهی که مدرسه فراهم میکند متغیر است. در ادامه، جدول تقریبی شهریه مدارس تیزهوشان برای دوره های متوسطه اول و دوم آورده شده است.
مقطع تحصیلی | حداقل مبلغ شهریه | حداکثر مبلغ شهریه |
دوره متوسطه اول | 3.500.000 تومان | 9.000.000 تومان |
دوره متوسطه دوم | 6.000.000 تومان | 14.000.000 تومان |
بینش نهایی
در پایان، مدارس تیزهوشان که به مدارس فرزانگان و علامه حلی تقسیم می شوند، نقش بسزایی در شکل دادن به مسیر تحصیلی دانش آموزان برتر دارند. این مدارس با ارائه برنامه های آموزشی تخصصی و ایجاد یک محیط درسی مناسب، به موفقیت و پیشرفت دانش آموزان خود کمک می کنند.
والدین و دانش آموزان می توانند با استفاده از موضوعاتی که در این مقاله به آن ها اشاره شد، مدرسه مناسب را انتخاب کرده و یک آینده روشن به همراه فرصت رشد و موفقیت در آینده را تضمین کنند.